• papirklip1

Lær papirklip af kunstner – gratis

Af: | Kommentarer: 0 | 12 October, 2015

I efterårsferien kan du lære at klippe fantasifulde dyreklip, når papirklipper Lotte Harbom holder gratis workshop. Det foregår på Randers Dyrehospital lørdag den 17. oktober kl. 12-15.

”Det er helt utroligt, hvad man kan skabe med saks og papir. Og med få teknikker og tålmodighed kan man lave de fineste kunstværker. Bare vent og se, hvor meget man kan lære,” siger Lotte Harbom, som har lavet papirklip i over 25 år. Hun har udstillet mange forskellige steder i København og omegn, og i efterårsferien får hun sin jyske debut, når hun holder gratis workshop på Randers Dyrehospital lørdag den 17. oktober kl. 12-15. Netop dyr er et af Lotte Harboms yndlingsmotiver.

Dinosaurusser og andre dyr

”Jeg elsker at lave dyreklip og har en særlig forkærlighed for fugle, elefanter og firben. Men også dinusaurusser samt eventyrdyr som enhjørninger. I anledning af at workshoppen foregår på et dyrehospital vil jeg også give mig i kast med kæledyr som hunde og katte, og jeg håber, at rigtig mange har lyst til at være med,” lyder hendes opfordring med en tilføjelse om, at workshoppen mest er tænkt for børn, som meget gerne må få hjælp af en voksen. Voksne er dog også velkomne til selv at lave et klip. Der vil være et klippebord med materialer stillet op og kunstneren demonstrerer nogle teknikker og giver råd, som man kan tage med hjem og arbejde videre med.

”Det er både sjovt og meditativt at arbejde med papirklip, og processen kan virkelig åbne op for nogle kreative sluser. Derfor håber jeg, at workshoppen kan inspirere folk til selv at arbejde videre med kunstarten,” siger Lotte Harbom.

Papirklip åbner for de kreative sluser

Lotte Harbom arbejder kun med papir og saks – ikke kniv – og fortæller om processen:

“Nogle af klippene er minimalistiske med enkle motiver, mens andre er farverige med collage-effekter i bl.a. guld og sølv. Stilen i klippene vil jeg betegne som dekorativ, organisk og harmonisk,” siger 46-årige Lotte Harbom, som til workshoppen gerne fortæller om, hvordan hun arbejder og bliver inspireret – hvis der bliver tid imellem alle de børn, der muligvis skal have en hjælpende hånd og et godt råd.

Hun udstiller og eksperimenterer ikke kun med dyremotiver, men også med slotte, tårne, spir og kupler fra Danmark og andre lande. Og ikke mindst croquis-kvinder i symmetriske og spændende mønstre og figurer. Man kan se nogle af hendes klip på hjemmesiden: lotteharbompapirklip.dk

Fødselsdagsfest

Papirklipperworkshoppen er en del af Randers Dyrehospitals fødselsdagsfest, og på dagen vil det også være andre aktiviteter og en café med kaffe og en kreativ dyrekage. Kagen er ikke lavet med papir og saks, men det er et kreativt dyremotiv, lyder det lovende fra dyrehospitalet, som glæder sig til at byde velkommen til gratis fødselsdagsfest, hvor man også kan:

• Prøve den store hoppeborg
  • Hunde kan prøve parkour og forhindringsbane
  • Quizze og være med i tegnekonkurrence
  • Få sit tøjdyr tilset af bamsedoktoren
  • Hygge med lidt godt til ganen
  • Få sig en sludder med dyrlægerne
  • Butikken har åbent med kanon fodertilbud