Sådan hjælper du dit seniorkæledyr

Af: | Kommentarer: 0 | 1 September, 2017

Gode råd fra dyrlægen til dig med et aldrende kæledyr

HUSK REGELMÆSSIG HJERNEGYMNASTIK

Måske er energibehovet ikke så stort som da den var lille, men hjernen skal stadig holdes i gang. Det modvirker demens, og giver en øget livskvalitet. Foderbolde, søgelege, aktivitetstæpper – mulighederne er mange 

KLAP OG NUS – BEHOVET ER IKKE BLEVET MINDRE

Husk at bruge tid på at klappe og nusse hver eneste dag. Det vedligeholder båndet mellem jer, og giver dig som ejer en god chance for at opdage tegn på smerter, sår eller knuder i god tid. Især hos katte er det vigtigt at være meget opmærksom på filtret pels, og få det redt ud inden det bliver for slemt.

HOLD DEN GODE FORM

Ligesom med os mennesker er regelmæssig motion vigtigt. Det nedsætter risikoen for overvægt, og styrker muskelmassen og kredsløbet. Husk altid at være opmærksom på dyrets grænser – for hård motion kan øge risikoen for ledskader.

VÆLG DET RIGTIGE FODER

Et godt seniorfoder indeholder protein af god kvalitet, så muskelmassen bedre vedligeholdes, selvom der måske motioneres mindre. Energiindholdet må derfor heller ikke være for højt, for så stiger vægten, og risikoen for følgesygdomme, gigt og smerter øges.

Vi taler endnu mere om hvordan du kan holde din hund sund og frisk til vores Senioraften d. 13/9 kl 17.30-19.30.

Pris: 75 kr. inkl. kaffe, kage og goodiebag.

HUSK TILMELDING:

Send os en mail på info@randersdyrehospital.dk og indbetal på MobilePay: 42363386 (Skriv under besked: Dit navn og dato).

Du er også velkommen til at tilmelde dig og betale på klinikken

Vi ses!