Åbent hus på Danmarks nye, længste dyrehospital

Randers Dyrehospital har bygget hestestalden på den gamle kaserne om, så den 75 meter lange bygning nu er åbnet som Danmarks længste dyrehospital. I den anledning inviterer Randers Dyrehospital til åbent hus lørdag den 28. januar med fremvisning, konkurrencer for store og små, bamsedoktor og kagebord.

Adressen vidner om bygningens historie: Kavalerivej 1 var dér, hvor militærets heste stod opstaldet på den gamle kaserne ud mod Mariagervej.

Sidenhen blev den vestlige halvdel af bygningen ombygget til dyrehospital. Og nu har ejerne udvidet dyrehospitalet til også at omfatte den østlige del af bygningen, og dermed er Randers Dyrehospital blevet til Danmarks længste dyrehospital. Hele den 75 meter lange bygning er blevet totalt renoveret og indrettet med fokus på optimale behandlinger, fortæller dyrlæge og medejer Majbritt Bisgaard:

”Som dyrehospital er det vigtigt at følge med tiden. Vi har med byggeriet lagt vægt på funktionalitet, dyrevelfærd, sikkerhed, hygiejne, gode arbejdsforhold samt at det nye dyrehospital skal kunne rumme de ydelser, som efterspørges, og den tilgang af patienter, som vi oplever. Vi har renoveret og udvidet for at skabe de bedste rammer for dyrene, deres ejere og for os,” siger hun og tilføjer, at alle kan komme og se rammerne til åbent hus lørdag den 28. januar i tidsrummet kl. 11-14.

God plads = god dyrevelfærd

”God plads betyder rigtig meget for at mindske dyrenes stressniveau, når de skal til dyrlæge. I det nye dyrehospital kan vi adskille dyrearter, så hunde, katte, kaniner og gnavere ikke kommer i de samme konsultationer og ikke behøver være tæt på hinanden i venterum. Dyrene er simpelthen mere trygge, hvilket ligger os meget på sinde, ” siger dyrehospitalets anden ejer og dyrlæge Lone Plum. Hun har en særlig interesse for tandbehandlinger, og har for nylig taget det nye tandrum i brug med nyt udstyr, så klinikken nu blandt andet kan tilbyde rodbehandlinger og tandregulering. Dyrlægerne har også investeret i nyt anæstesi- og narkoseovervågningsudstyr samt kikkertudstyr, som giver mulighed for kikkertundersøgelser og andre avancerede operationer, som eksempelvis laparoskopisk sterilisation af tæver.

Fredet bygning giver ekstra motion

Den lange bygning er fredet, så al renovering og ombygning er sket inden for de eksisterende rammer, og det har ikke altid været let, men sammen med håndværkere og indretningsdesigner er det lykkes ejerne at finde frem til gode løsninger, som allerede er taget i brug og fungerer godt, fortæller de to dyrlæger, som glæder sig til at fremvise nyt fysioterapirum, ultralydsscaningsrum med mulighed for mørklægning, hundespa med badekar, waterwalker, flere konsultationer, et farvel-rum, hvor man kan tage afsked med sit kæledyr i rolige omgivelser og forlade lokalet af separat indgang, når man er klar og mødelokale.

I alt er dyrehospitalet nu 850 kvadratmeter stort med en lang gang igennem hele bygningen. Det giver mange skridt i løbet af dagen, men med internt telefonsystem og gennemtænkt indretning, så er flowet godt, og den lange gang er vores daglige ekstra motion, siger Majbritt Bisgaard med et smil.

Åbent hus lørdag den 28. januar

Lørdag den 28. januar kl. 11-14 fejrer Randers Dyrehospital det nye dyrehospital til åbent hus med fremvisning af rammerne, konkurrencer for voksne og børn med gevinster, bamsedoktor, gratis kagebord, gode tilbud i butikken og andre aktiviteter. Alle er velkomne på Kavalerivej 1. Se mere på: randersdyrehospital.dk