fbpx
Blod-, urin- og stofskifteprøver – sundhedsprofil
Blod-, urin- og stofskifteprøver – sundhedsprofil

Blod-, urin- og stofskifteprøver – sundhedsprofil

Når din hund er to år, tager vi en ”normal” blodprøve. Vi finder formentlig ikke noget unormalt i den alder, men resten af kæledyrets levetid har vi normalværdier at sammenligne med, hvis dit kæledyr en dag bliver sygt. Ved 4-års alderen tager vi et midtvejstjek, og fra det fyldte syvende år tager vi en blodprøve hvert andet år, resten af hundens levetid. Blodprøver bruges især til at afsløre hormonforstyrrelser og organlidelser, som kan afhjælpes eller lindres ved hjælp at fodring eller medicinering.

Samtidig med blodprøven undersøger vi også en urinprøve, som indgår i hundens sundhedsprofil. Her måler vi vægtfylde og undersøger urinen ved hjælp af urinsticks. Vi kan se, om der er tegn på sukkersyge eller organlidelser, hvilket kræver ekstra opmærksomhed fremadrettet. Kom gerne i god tid på klinikken, så du kan få gratis materialer til opsamling af urin.

Ved 7 år og herefter resten af hundens levetid hvert andet år tager vi desuden en stofskifteprøve, som kan fortælle os om sygdomme, som er alderrelaterede.