Øremærkning af kat

Kattelov: ID mærkning er blevet endnu vigtigere

1. juli 2021 trådte en ny kattelov i kraft. Den betyder, at mærkning og registrering af katte er blevet endnu vigtigere:
  • Er din kat ikke øretatoveret, mikrochippet eller bærer af et halsbånd med ID og den kommer på afveje, så er den lovmæssigt ikke din. Enhver kan tage den til sig.
  • Katte skal ikke længere efterlyses via f.eks. kattens værn, internater, Facebookgrupper eller i lokalområder. Ejerskabet kan med det samme overgå til en anden. Altså EFTER at vedkommende har tjekket, at katten ikke er ID-mærket (inkl. tjek ved fx dyrlægen af en evt. chip i øret).
  • Hvis din kat er korrekt mærket og registreret i Det Danske Katteregister eller Dansk Katteregister, har den person eller det internat, der har katten, pligt til at kontakte dig. Du har som ejer 24 timer til at hente din kat. Herefter frafalder ejerskabet.
Du kan læse ændringen af kattelov her:
Vi anbefaler, at du får din kat tatoveret eller chippet (et halsbånd let kan falde af) og registreret. Book tid eller kontakt os, hvis du har spørgsmål: https://randers-dyrehospital.dk/kontakt/
Er din kat allerede ID-mærket? Så tjek lige, at alle oplysninger er korrekte.
Sommerferien venter lige om hjørnet og den er højsæson for bortløbne katte. Og også af den grund er budskabet højaktuelt.
Del gerne dette vigtige budskab med alle katteejere, som du kender, tak.