fbpx
Hudsygdomme
Hudsygdomme

HUDSYGDOMME I RANDERS

På Randers Dyrehospital behandler vi mange hunde, katte og andre dyr mod hudlidelser, lige fra unormal fældning, fedtet eller tør hud og pels til mere alvorlige problemer med udbredte forandringer i huden.

Hos dyr med hudsygdomme er der ofte tale om en ændring i hudens overflade, så bakterier og svampe, der findes naturligt i visse områder af dyrets hud, spredes og formeres. Desuden er kløe og slikken et hyppigt problem i forbindelse med hudlidelser. Vi tjekker for hudsygdomme i forbindelse med det årlige sundhedstjek.
Visse hudlidelser kommer som følge af andre sygdomme, hvorfor hunde og katte kan vise ændringer i deres adfærd, eksempelvis kløen og slikken.

Årsagerne til dette kan være mange og kræver ofte en grundig undersøgelse. Blandt andet ser vi parasitter, infektioner, hormonelle sygdomme og allergi som grunde til, at katte og hunde kløer sig. Fejlernæring og tør hud kan også give kløe.
Det kræver ofte både tålmodighed og grundighed at stille den rette diagnose, og vi vil gerne hjælpe og tilrettelægge behandlingen sammen med dig.
I svære tilfælde udvikler infektionerne sig til dybere betændelse med bylder.