fbpx
Øremærkning og chipning
Øremærkning og chipning

ØREMÆRKNING OG CHIPNING AF KAT

Få øremærkning og chipning af din kat

Vi på Randers Dyrehospital kan ikke opfordre kraftigt nok til øremærkning og chipning af katte. Har din kat en øremærkning eller en chipmærkning, er chancen for, at du får en bortkommet kat igen langt større.

Øremærket er et unikt kodenummer, der tatoveres i begge kattens ører. Øremærkningen foretages gerne i forbindelse med neutralisering i 4-5 måneders alderen. Dyrlægen smører farve i ørerne og benytter en speciel tang til at lave øretatovering. Katten mærker intet. Øremærkningen kan aflæses af alle, og man kan på afstand se, at katten tilhører nogen.

Ved chipmærkning sættes chippen under huden i nakken uden at hunden eller katten skal bedøves. Det er hurtigt og nemt at gøre. ID-nummeret i chippen er unik og ingen andre dyr i verden får det samme nummer. Du kan måske mærke chippen under huden, men den gemmer sig ofte så godt, at man ikke kan mærke den. Den skal aflæses med en scanner.

Chippens fordel er, at den altid vil angive den korrekte kode, hvorimod øremærkningen som enhver anden tatovering kan blegne med alderen eller være svær at aflæse.

Hos Dansk Katteregister får du gratis og professionel registrering af din kats øre- og chipmærke online.

Øremærkning af kat

Mange vælger øremærkning og chipning i forbindelse med neutralisering af katte. Læs mere her.