Højsæson for hotspots 

”Hotspot” er en særlig type hudbetændelse, som vi i øjeblikket ser rigtig mange tilfælde af. Det luskede ved dem er, at de tit er svære at opdage, og derfor når at blive rigtig store!

Det starter som en enkelt lille betændt plet på huden, hurtigt spreder det sig, mange pletter smelter sammen, og det væsker mere og mere. Det er ofte først, når pelsen bliver fugtig, at det opdages – men på det tidspunkt er det ofte et meget større område end man tror, der er angrebet –(se bare på før- og efter-billederne!)
Infektionen skyldes hudens normale bakterier, der pludselig har fået mulighed for at trives, måske bare på grund af en ubetydelig lille rift, et myggestik, eller et flåtbid.
Hotspot behandles ved at klippe håret af i hele det område der er angrebet, og så vaske med klorhexidin. Ofte giver vi også antibiotika og kløestillende medicin.
Opdager man de første tegn på et hotspot, kan det faktisk være nok at klippe pelsen, og vaske med klorhexidin, så begrænses infektionen. Man kan derfor overveje at have en trimmer og en shampoo liggende i nødstilfælde, og huske at behandle mod flåter :-)
God sommer :-)