Hundeloven

Hunde i snor og fritløbende
Alle steder, hvor der er almindelig færdsel – dvs. gader, stier, veje, åbne pladser og lignende med offentlig adgang – skal du enten holde din hund i snor eller være sikker på, at du har fuld kontrol over den, så den går på samme måde, som hvis den var i snor. Du skal kunne kalde den til dig.

På stranden
I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må hunde derimod være løs på de fleste danske stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. Hold øje med den lokale skiltning om løse hunde på stranden, da der er undtagelser fra reglen.Vi opfordrer til, at man kun slipper hunden løs, hvis man har fuld kontrol over den og kan kalde den til sig af hensyn til dyreliv ved stranden, andre hunde og mennesker.

Hundeskove
Naturstyrelsen har mere end 250 etablerede hundeskove rundt omkring i Danmark. I hundeskovene må hunde altid løbe uden snor, men de specifikke regler for skovene er fastsat af grundejeren. Tjek derfor også her den lokale skiltning.

Se oversigt over hundeskove her.

Gode råd til gåturen

  • Spørg altid, om det er ok, at din hund hilser på en anden hund.
  • Brug flexline med omtanke. Hunden kan forvilde sig mange steder hen, inden du får styr på linen. Og den kan skabe usikkerhed blandt andre hund og mennesker.