Kastanjer og hunde kan være en farlig kombi

Overalt i den danske natur og i haver finder man på denne årstid kastanjetræer i smukke farver. Men er du på gåtur med hunden, skal du passe på, at kastanjerne ikke ender i maven på den. For de kan være livsfarlige for hunden. Kastanje indeholder stoffet glycosidet aesculin. Det gælder både selve kastanjen, barken, blomster og de spæde blade. Hvert år er der forgiftningstilfælde. Hvis jeres familie har en kombi af hvalp/ung hund og små børn, så skal I være særligt opmærksomme, for børn synes, at det kan være sjovt at kaste kastanjerne, som hunden så skal hente og de tager måske også kastanjerne med hjem, så faren lurer både uden- og indendørs. Ligeså skal du selvfølgelig være opmærksom på, at hunden ikke kan komme til en dekoration med kastanjer.Symptomerne viser sig typisk indenfor 1-2 dage og er typisk:
  • Savl, diarré, mavesmerter, opkast
  • Mindre appetit, dehydrering og derfor øget behov for at drikke

I værre tilfælde kan hunden få feber, muskelkramper, stivhed i kroppen, lammelse og obstruktion (stop for passage) i mavetarmkanalen og i allerværste fald lammelse af åndedrættet.

Kontakt os straks, hvis du har mistanke om forgifting. Kastanjerne kan også være lumske, fordi de kan sætte sig fast i tarmsystemet og i så fald skal de opereres ud.