Blodprøve før narkose giver sikkerhed og tryghed
Før dit kæledyr skal i narkose eksempelvis i forbindelse med en operation anbefaler vi en blodprøve. Det giver os viden om, hvordan dit kæledyr har det og hvordan det vil tage imod narkosen. Den sikkerhed og tryghed, som en præblodprøve giver, er særlig vigtig, hvis du har et ældre kæledyr (fra syv års alderen).
Vidste du, at:
- vi har specialuddannet personale i anæstesi, som tilpasset narkosen til netop dit kæledyr og dets tilstand og overvåger det under hele forløbet: Sikker og korrekt narkose
- præblodprøve dækkes af din sygeforsikring?
- med en sundhedsforsikring ‘Sund hund’ og ‘Sund kat’ tager vi løbende blodprøver, så vi kan holde øje med data og evt. sætte forebyggende ind.
- blodprøvedata gemmer vi i journalen, og dit kæledyr kan få gavn af tallene som sammenligningsgrundlag, hvis vi senere hen får brug for at tage en blodprøve.
Se pris og læs vigtig information ‘Før indlæggelse’.
Betydningen af præblodprøve
Opdagelse af underliggende sundhedsproblemer
Præ-bedøvelsesblodprøver hjælper dyrlæger med at identificere eventuelle underliggende sundhedsproblemer, som måske ikke er tydelige gennem en fysisk undersøgelse alene. Ældre kæledyr er mere tilbøjelige til tilstande som nyresygdom, leversygdom, diabetes eller anæmi. Disse tilstande kan i væsentlig grad påvirke, hvordan deres kroppe behandler anæstesi.
Tilpasning af anæstesi til individuelle behov
Hvert kæledyr er unikt, og deres reaktion på anæstesi kan variere. Blodprøver giver dyrlægen mulighed for at tilpasse bedøvelsesplanen til dit kæledyrs specifikke behov. Dette betyder justering af typen og doseringen af bedøvelsesmidler for at sikre dit kæledyrs sikkerhed under proceduren.
Reduktion af anæstesirisici
Kæledyr med uopdagede helbredsudfordringer har en højere risiko for komplikationer under anæstesi. Præ-anæstetisk blodprøve kan hjælpe med at identificere disse risici, hvilket giver veterinærteamet mulighed for at tage ekstra forholdsregler for at minimere potentielle problemer. Dette kan involvere at vælge forskellige bedøvelsesmidler, justere overvågningen eller endda udsætte proceduren, hvis det er nødvendigt.
Forbedring af restitution efter anæstesi
Ældre kæledyr kan have langsommere stofskifte, hvilket er afgørende at overvåge ved opvågning fra anæstesi. At identificere og løse eventuelle problemer før proceduren kan føre til en jævnere og sikrere opvågning efter bedøvelse, hvilket reducerer risikoen for komplikationer.
Den præanæstesiske blodprøveproces
Når dit kæledyr er planlagt til operation eller en procedure, der kræver bedøvelse, vil dyrlægen anbefale en præ-bedøvende blodprøve. Dette inkluderer typisk en komplet blodtælling (CBC) og en blodkemiprofil. Disse tests giver værdifuld information om dit kæledyrs generelle helbred, organfunktion og antallet af røde og hvide blodlegemer.
Hvis resultaterne af blodprøverne er inden for normalområdet, kan dit kæledyr fortsætte med bedøvelse. Hvis der opdages abnormiteter, kan dyrlægen justere bedøvelsesprotokollen, forsinke proceduren til yderligere evaluering eller anbefale alternative behandlingsmuligheder afhængigt af de specifikke fund.
Konklusion:
Blodprøver før bedøvelse er et vigtigt skridt i at sikre dine kæledyrs sikkerhed og velvære, når de gennemgår bedøvelse, især for ældre kæledyr, som kan være mere sårbare over for underliggende sundhedsproblemer. Ved at imødekomme disse bekymringer og skræddersy anæstesi til individuelle behov, kan du have ro i sindet ved at vide, at dit kæledyr er i de bedste hænder under deres medicinske procedurer.
Prioritering af dit kæledyrs sundhed gennem præ-bedøvende blodprøver er et vidnesbyrd om den forpligtelse, du har til deres velvære og en vital del af ansvarligt kæledyrsejerskab. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om anæstesiprocessen for dit kæledyr, så tøv ikke med at kontakte os for at få vejledning og information.
Vil du have tips og viden om kæledyr? Tilmeld dig vores nyhedsmail:
Føsdagsquiz med præmier
Hundeaftener 2024
Hold i pote tid
Gratis test for orm til hund og kat
Kaniner som kæledyr – hvad du bør vide
Urinvejsproblemer katte
Klar til operation
Hundeloven
Græsavn i hundepoter
Hedeslag hos katte
Hedeslag hos hunde
PRAKTISK INFORMATION
Kontaktinfo
Randers Dyrehospital
Kavalerivej 1
8930 Randers
Telefon: 86 42 15 13
Mail: info@randersdyrehospital.dk