9 gode råd mod nytårsangst

Nytårsaften kan være en stressende tid for kæledyr som hunde og katte på grund af fyrværkeri og høje lyde. Her er nogle gode råd til at hjælpe dine kæledyr med at håndtere deres angst:

  1. Skab et trygt rum: Vælg et roligt rum i hjemmet, hvor dit kæledyr kan føle sig trygt. Dette rum bør være væk fra vinduer for at minimere lyd og lysglimt fra fyrværkeriet. Placer deres yndlingslegetøj, senge og vand der.
  2. Skærm rummet: Træk gardiner og persienner for, så du blokerer bedst muligt for lysglimtene og dæmper lyden af fyrværkeriet.
  3. Afspil beroligende musik: Afspil beroligende musik eller hvid støj i rummet, hvor dit kæledyr opholder sig, for at maskere lyden af fyrværkeriet.
  4. Hold jer indendørs: Sørg for at holde dine kæledyr indendørs, især i timerne omkring nytårsaften, for at forhindre dem i at blive skræmt og løbe væk.
  5. Motionér dit kæledyr i løbet af dagen: En god, lang gåtur for hunde (vælg en rute, hvor du forventer færrest kanonslag mv!!) eller leg for katte tidligere på dagen kan hjælpe dem med at være mere afslappede om aftenen.
  6. Tjek ID og chip: Sørg for, at dine kæledyrs ID-tags og mikrochipoplysninger er opdaterede, i tilfælde af at de skulle slippe ud og blive bange.
  7. Overvej beroligende midler: Hvis dit kæledyr er meget angstpåvirket af sådanne situationer, så er det en god idé at hjælpe det med beroligende midler som kosttilskud og/eller medicin. Noget er i håndkøb, andet kræver recept.  Kontakt os for vejledning.
  8. Vær rolig og støttende: Dine kæledyr kan mærke din angst, så det er vigtigt, at du forbliver rolig og støttende for at hjælpe dem med at føle sig trygge.
  9. Træning og tilvænning: Før nytår kan du prøve at tilvænne dit kæledyr til lydene ved at afspille optagelser af fyrværkeri ved lav volumen og gradvist øge lydstyrken over tid, mens du belønner dem for at forblive rolige. Gå i gang i god tid inden nytår.

Kæledyrs reaktioner er meget forskellige. Mange katte gemmer sig til det er overstået. Hunde kan have mange forskellige reaktionsmønstre, som kan omfatte overdreven gøen, gemme sig, rysten eller forsøg på at flygte.

Hvis du ved, at dit kæledyr får alvorlig angst, anbefaler vi, at du bliver sammen med dit kæledyr; enten derhjemme eller hvis du har mulighed for at tage din hund med og den er tryg ved at være et andet sted sammen med dig.

Ved at forberede dig og træffe de nødvendige forholdsregler, kan du hjælpe med at sikre, at dit kæledyr har en mere afslappet og behagelig oplevelse under nytårsfejringen.

Godt nytår!