9 ting som kræver opmærksomhed ved seniordyr

Det er helt naturligt, at kroppen og dens funktioner svækkes i takt med, at din hund eller kat bliver ældre. Men der er også symptomer, som du skal være opmærksom på, fordi det kan betyde fysiske og medicinske sygdomme, som kan fjernes eller mildnes. Læs om 9 tegn på alderdom, som du skal være opmærksom på. 

# 1 – Dårlige ånde: Dette vil sandsynligvis være det første alderdomstegn, som du støder på. Begynder din hund eller kat at lugte anderledes end normalt ud ad munden, bør du ikke ignorere det. Dårlige ånde er et symptom på tandsygdomme. Og jo længere du venter, des værre bliver det ofte for både din hund og din pengepung.

# 2 – Nedsat aktivitetsniveau: Tidligere tonsede din hund eller kat måske rundt, men nu skal du motivere den for at den er aktiv. Årsager til nedsat aktivitetsniveau kan være ledlidelser eller hormonforstyrrelser.

# 3 – Vægtforøgelse: I takt med at dit kæledyr bliver ældre, kan det tage på i vægt. Hyppige årsager er nedsat forbrænding og hormonelle lidelser. Løsningen kan være så simpel som at fodre mindre eller skifte til foder med færre kalorier. Men tjek altid med dyrlægen om hunden er sund og rask.

Husk seniorundersøgelse

Vi anbefaler en seniorundersøgelse en gang om året fra hunden/katten er omkring 7-10 år, afhængig af race. Her tjekker vi tænder, knogler, muskler, led, hjerte, lunger, kredsløb, knuder & tumorer samt adfærd. Mange fysiske og medicinske sygdomme kan fjernes eller mildnes, hvis vi opdager dem i tide. Ved seniorundersøgelse tager vi en blodprøve, som kan afsløre sygdomme, som vi derfor kan forebygge. Book på: Online booking  eller ring til os  ✆ 86421513

# 4 – Mindre respons: Kommer hunden/katten ikke længere, når du kalder? Det kan skyldes nedsat hørelse. Det er blevet tid til at træne håndsignaler.

# 5 – Svært ved at rejse sig: Har hunden/katten vanskeligt ved at rejse sig efter at have siddet/ligget længe? Eller har den svært ved at blive stående? Dette kan være tegn på ledlidelser, som helt klart bør undersøges.

# 6 – Uklare øjne: De fleste dyr udvikler lidt uklarhed i øjnene, når de bliver ældre (nuklear sklerose). Det kan dog også være et tegn på grå stær, som er behandlingskrævende. Du bør absolut gå til dyrlægen, hvis du bemærker nogen som helst uklarhed.

# 7 – Hyppigere vandladning: Som dit kæledyr ældes, vil den ofte være nødt til at komme hyppigere udenfor. Sker der flere indendørs ”uheld”, kan der være en underliggende medicinsk lidelse. Dette bør tjekkes hos dyrlægen.

# 8 – Hævelser & knuder: Du bør hyppigt mærke efter, om der er hævelser eller knuder. Det er vigtigt at opdage dem tidligt, da der kan være tale om ondartede hævelser.

# 9 – Pelsforandringer: Tør pels, kløe, skæl, rødme, betændelse, hårtab, etc er alle tegn på, at der sker noget med dit aldrende kæledyr. Det kan være tegn på medicinske problemer. Opdager du forandringer ved pelsen, er det tid til at gå til dyrlægen.