Har du en seniorhund eller -kat?

Den er jo bare gammel….eller? Måske halter din seniorhund og -kat eller skranter lidt på anden vis. Og selvfølgelig skal vi acceptere alderdom, men der er ingen grund til, at vores aldrende kæledyr skal lide unødigt. Der er meget, som du selv kan gøre for at holde dit aldrende kæledyr sundt og raskt. Det handler om at være opmærksom på de forandringer, som kommer snigende. Hvis du har en hund, der er en af de store hunderacer, så skal du allerede fra seks års alderen begynde at holde øje med de første alderdomstegn. Ved de små racer er det typisk et par år senere. Katte siger man normalt begynder at vise seniortegn, når de er 8-9 år.

Her er nogle gode råd:

  • Sæt dig ind i de typiske tegn på alderdomssygdomme. Måske er der for netop den race, som din hund eller kat er, tegn, som du skal være særligt opmærksom på.
  • Sørg for, at tage din hund og kat til sundhedstjek 1 gang om året og få lavet en seniorprofil hvert andet år med tjek af bl.a. stofskifte. Hvis du tegner en sundhedsforsikring, så er dette inkluderet: Sund Hund & Sund Kat
  • Tilpas aktivitetsniveauet, så hunden holdes i gang, men ikke bliver overanstrengt.
  • Hjernen skal også holdes i gang, for hunde kan godt få demens.
  • Vær opmærksom på ændring i ernæringsbehov over tid.
  • Fysioterapi, laserbehandling og massage kan hjælpe ved slidgigt og stivhed. Se mere her.

Få flere råd om seniorkæledyr

Du er altid velkommen til at kontakte os for gode råd samt svar på dine spørgsmål:

Tlf 8642 1513 eller mail: info@randersdyrehospital.dk

Hold dig orienteret på Facebook og her på hjemmesiden.