Smerter i bevægeapparatet kan skyldes knogler, led, muskler og sener
Smerter i bevægeapparatet (knogler, led, muskler og sener) ved hunde, katte og andre kæledyr kan der være mange årsager til. Vi diagnosticerer og behandler sådanne ortopædiske problemer hos kæledyr for at give dem et smertefrit og aktivt liv.
Når nu dyr ikke kan fortælle os om deres smerte, så det stiller krav til kæledyrsejere om at være opmærksomme. Nogle gange er det ganske tydeligt, at din hund eller kat har ondt, hvis de eksempelvis begynder at halte eller piver/hvæser ved berøring. Andre gange kan det være meget svært at opdage. Hvis du bemærker, at dit kæledyr halter, bevæger sig anderledes eller udviser tegn på ubehag, er det vigtigt at kontakte os. Det kan eksempelvis skyldes:
- Osteochondrosis (vækstforstyrrelse): En udviklingsforstyrrelse, der påvirker knogle- og bruskvækst.
- Hoftedysplasi (HD): En almindelig tilstand, hvor hofteleddet ikke udvikler sig korrekt, hvilket fører til smerter og nedsat mobilitet.
- Patellar Luxation (løs knæhætte): En tilstand, hvor knæskallen forskydes fra sin normale position.
- Korsbåndsskade (TTA): Skader på knæets korsbånd, som er afgørende for ledstabiliteten.
- Meniskskade: Skade på knæets brusk, der forårsager smerte og ubehag.
- Ledbåndsskade: Skader på ledbånd, der forbinder knogler, hvilket påvirker mobilitet og komfort.
- Knoglebrud: Brud i knogler, der kræver omhyggelig behandling og genoptræning.
- Gigt: Ledbetændelse, der fører til smerte og stivhed.
Når din hund, eller kat kommer til konsultation hos os, observerer og undersøger vi patienten grundigt og spørger dig om, hvad du har observeret. Derfor er det en god idé, at du selv holder grundigt øje med bevægelser og skavanker op til konsultationen.
Ofte anvender vi vores avancerede digitale røntgenteknologi. Dette gør os i stand til at stille præcise diagnoser og udarbejde effektive behandlingsplaner.
Muligvis vil den rette behandling være fysioterapi, laserterapi, massage, water walker, smertestillende medicin, specialiseret kostløsning mv. eller en kombination.
Muligvis skal dit kæledyr gennemgå en operation. Vi samarbejder med en specialiseret kirurg, som udfører disse avancerede operationer: Ortopædisk kirurgi på Randers Dyrehospital
En af de mest udbredte og smertefulde ledsygdomme hos kæledyr er gigt. Denne tilstand påvirker primært albue-, knæ-, hofte-, hase- og tåled hos hunde og katte. Gigtens langsomme udvikling kan gøre det udfordrende for kæledyrsejere at opdage, hvilket understreger vigtigheden af at observere dit kæledyrs adfærd nøje. Selv de mindste adfærdsændringer bør foranledige et besøg på vores klinik. Tidlig indsats kan bremse sygdommens udvikling og lindre smerte.
Læs også 9 tegn på seniorsygdomme
Halthed og stivhed i knogler er almindelige problemer hos aldrende kæledyr, ofte tilskrevet gigt eller den naturlige ældningsproces. Men enhver pludselig eller hurtigt udviklende muskuloskeletale forandring kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Disse symptomer kan være forårsaget af forskellige underliggende problemer, herunder knogle-, sene- og ledskader, som kan resultere i smerte. Hvis dit kæledyrs halthed ikke går over efter nogle dage, så tøv ikke med at kontakte os.
Dit kæledyrs komfort og mobilitet er afgørende for dets livskvalitet og ingen bør gå rundt med smerter. Kontakt os i dag for at planlægge en ortopædisk undersøgelse eller søge vejledning om dit kæledyrs velbefindende.
Hvis du har en af sundhedspakkerne SUND HUND eller SUND KAT, så er sundhedsundersøgelser inkluderet i dit abonnement, hvor vi undersøger dit kæledyrs bevægeapparat grundigt.
Ved seniordyr har bevægeapparatet ekstra fokus i forbindelse med seniorundersøgelsen, som også er en del af sundhedspakken.
Vil du have tips og viden om kæledyr? Tilmeld dig vores nyhedsmail:
Vi støtter Dyrenes Beskyttelse
Hvalpeklub
Gode råd hvis din hund går gennem isen
Pas på hundepoter i sne og salt
Kæledyr og chokolade
9 gode råd mod nytårsangst
ISO og arbejdsglæde-certificeringer
Vi er blevet arbejdsglædecertificeret
Tillykke til vores dyrlæge Majbritt Bisgaard med sin nye uddannelse
Tillykke til Lone med tanduddannelse
Kastanjer og hunde kan være en farlig kombi
PRAKTISK INFORMATION
Kontaktinfo
Randers Dyrehospital
Kavalerivej 1
8930 Randers
Telefon: 86 42 15 13
Mail: info@randersdyrehospital.dk