Pas på hundens poter i sne og salt

Vi har samlet et par gode råd til når du går tur med din hund i sne. Vær særligt opmærksom, hvis der er saltet på veje og stier på jeres gåtur.

Sne er både smukt og sjovt for mange af os og også mange hunde elsker at tonse rundt i snedriver.  Ofte er veje, fortove og stier drysset med salt, hvilket kan være gavnligt for os mennesker og forebygge faldulykker, men det kan være til fare for hunde. Salt kan være ætsende på trædepuderne og forårsage smertefulde skader.

Sådan beskytter du din hunds poter

  1. Undgå saltede områder: Prøv at styre uden om områder, der er blevet saltet. Vælg ruter, hvor der ikke bruges salt, hvis det er muligt. Du kan selv bruge grus eller sand i stedet for salt og opfordre andre til det samme.
  2. Skyl din hunds poter: Efter hver gåtur er det en god idé at skylle din hunds poter med lunkent vand for at fjerne eventuelt salt mv. Sørg for at tørre poterne grundigt.
  3. Potebeskyttelsesprodukter:
    • Potevoks er et beskyttende stof, som du kan smøre på din hunds poter 5 minutter før en gåtur. Den danner en vandafvisende og beskyttende barriere på trædepuderne, der forhindrer salt og andre forurenende stoffer i at trænge ind. I butikken hos os kan du købe potevoks og vi giver gerne vejledning om produktet. Potevoks kan også bruges som behandling, hvis din hunds trædepuder bliver tørre eller revnede under andre omstændigheder.
    • Et alternativ til potevoks er hundesko. På klinikken har vi Pawz’ “Ballonsko”, som let kan sættes over din hunds pote inden du går ud i vintervejret. Hos os kan du også købe hundesko med skridsikre såler. Potesokker er ikke ret holdbare og egner sig derfor ikke til sne, salt og frost. Generelt er det vigtigt at tilvænne din hund/hvalp til at have sko på, hvis du planlægger at bruge dem.
    • Undgå sneklumper: Sne kan nemt klumpe sig sammen under din hunds poter og mellem tæerne og forårsage ubehag. For at forhindre dette bør du trimme pelsen under deres trædepuderne, men undgå at klippe pelsen mellem deres tæer og trædepuder. Du kan også bruge potevoks for at forhindre sne i at klumpe sig.
  4. Hold øje med skarpe genstande: Især i skov og landområder skal du holde øje med, om der er skarpe genstande som sten og glas på den frosne jord. Disse kan udgøre en risiko, da de kan være svære at se i nysne og frosten forhindrer dem i at synke ned i jorden.

I tilfælde af skade: Hvis din hund ser ud til at have smerter, halter eller bider i poterne efter en gåtur, kan det skyldes sneklumper eller poteskader. I sådanne tilfælde er det tilrådeligt at søge dyrlæge, da poteskader kan kræve professionel pleje for at hele ordentligt.

….og når det bliver plusgrader igen og sneen bliver til sjap, så husk at du kan bade din hund hos os.

Hund Forbi artikel i Dyrefondet

Dyrefondet med til dyrlægetjek på Perron 4

Sidst vi holdt sundhedsdag på værestedet Perron 4,…

Movember – også for hanhunde

I november sætter vi fokus på forstørret prostata, som er…
Narkose

Vi sørger for sikker og korrekt narkose

Vores patienter er så heldige, at vi har en fagveterinærsygeplejerske…

Majbritt er blevet….hold nu fast:

Så fik vi endnu en efteruddannelse i hus !! Denne gang er det…

Har dit kæledyr slidgigt?

Vi kan gøre meget for at hjælpe et kæledyr med slidgigt. Læs…
Føj for katten

Føj for katten

Har du set den sjove video 'Føj for katten'? Og mon du kan…
Laserbehandling

Laserbehandling hjalp Bertha med at genvinde førligheden

Laserterapi hjælper dyr til bedring af mange forskellige skavanker…

Forsikring gav Rachel en chance til

En sygeforsikring blev afgørende for, at hunden Rachel fik en…

Sov godt..ZZzzzz

Med en sygeforsikring behøver du ikke bekymre dig om uforudsete…

Radioindslag om vores sundhedspakker

Vi er hér på Randers Dyrehospital store tilhængere af sundhedspakker,…

Blodprøve reddede Mollys liv

For ikke så længe siden var den skønne 14 årige gadehund…

Fra tikkende bombe på økonomien til ro i maven

"Min datter er studerende og har en stram økonomi. Hun er…